ساختار کلی سیستم سلامت ایران برای استارتاپ ها

0 845

در این قسمت از ویدیوکست‌های مدلین، دکتر علی گنجی‌زاده ساختار سیستم سلامت ایران را به طور خلاصه توضیح می‌دهند. آشنایی با سیستم سلامت کشور به استارتاپ های سلامت کمک می‌کند ذی‌نفعانی را که می‌توانند روی فعالیت‌های آنها اثر بگذارند، بهتر بشناسند.

برای آشنایی بیشتر با سیستم سلامت ایران، می‌توانید ویدیوکست دیگر مدلین با نام «ساختار وزارت بهداشت ایران» را مشاهده نمایید.

متن ویدیوی ساختار کلی سیستم سلامت ایران برای استارتاپ ها

همواره سوالی که مطرح می‌شود این است که چه کسی یا چه سازمانی مسئولیت حفظ سلامت جامعه و بهبود آن را به عهده دارد.

در هر کشوری، دو سازمان کلی وجود دارند که سلامت جامعه را بهبود می‌بخشند؛ یکی از آن‌ها بخش سلامت است که سازمان‌هایی هستند که وظیفه اصلی‌شان حفظ سلامت جامعه نیست اما به آن کمک می‌کنند و بخش دیگر، نظام سلامت است که وظیفه اصلی آن حفظ سلامت جامعه و ارائه‌ی خدمات در حوزه‌ی سلامت است.

بخش سلامت شامل سازمان‌هایی است مثل وزارت‌ کار که با بهبود وضعیت شغلی به بهبود وضعیت سلامت جامعه کمک می‌کند، به بهبود وضعیت اقتصادی کمک می‌کند یا مثل شهرداری که با جمع‌آوری زباله‌ها، با تمیز نگه‌داشتن شهرها باعث می‌شود شهر تمیزتر باشد و بیماری‌ها کمتر منتشر شوند. یا مثل وزارت کشور که با بهبود امنیت شغلی و بهبود وضعیت تجاری مناطق باعث می‌شود که این‌ها کارایی بهتری داشته باشند، مردم راحت‌ترزندگی کنند یا حتی مثل وزارت آموزش و پرورش که با آموزش جامعه به مردم کمک می‌کند که دانش بیشتری داشته باشند و سلامت خودشان را بهتر حفظ کنند.

اما همان‌طور که گفتیم نظام سلامت نهادی است که وظیفه اصلی‌اش ارائه‌ی خدمات سلامت است مثل سیستم Primary Health Care، بیمارستان‌ها، وزارت‌ بهداشت، بیمارستان‌های خصوصی. این‌ها جاهایی هستند که وظیفه‌ اصلی‌شان بهبود و حفظ سلامت جامعه است.

برای این‌که ما بتوانیم جامعه‌ی سالمی داشته‌ باشیم نیاز است که هم کسب و کارها، هم بخش سلامت و هم نظام سلامت توأمان با هم کمک کنند تا حفظ سلامت جامعه بهتر و بهتر شود.

شاید بشود گفت در نظام سلامت مهم‌ترین وجه آن که باعث می‌شود سلامت جامعه بهبود پیدا کند و همه‌ی مردم به خدمات سلامت دسترسی پیدا کنند، نظام بهداشتی باشد.

اما نظام بهداشتی ایران شامل سه سطح است که کمک می‌کند خدمات سلامت براساس نیاز جامعه به آن‌ها ارائه شود.

به سطح اول خدمات Primary Health Care یا خدمات اولیه‌ی سلامت گفته ‌می‌شود که توسط مراکز بهداشتی و پایگاه‌های بهداشتی ارائه می‌شود. مراکز بهداشتی جاهایی هستند در سطح شهر یا در سطح روستا که خدمات اولیه‌ی سلامت را به جامعه ارائه می‌دهند شامل مشاوره‌ی تغذیه، درمان‌های اولیه مثل سرماخوردگی، واکسیناسیون و مواردی که ساده هستند. در صورتی که کسی به خدمات بالاتر نیاز داشته باشد این مراکز بهداشتی آن‌ها را به بیمارستان‌های سطح دوم ارجاع می‌دهند که این بیمارستان‌ها هم زیرمجموعه‌ی معاونت بهداشتی هستند.

در بیمارستان‌های سطح دوم فقط چهار تخصص وجود دارد؛ داخلی، جراحی، اطفال و زنان و آن‌ها کارهایی را انجام می‌دهند که نیاز به خدمات فوق تخصصی نداشته باشند. درصورتی که فردی به خدمات پیچیده‌تری نیاز داشته باشد بیمارستان‌های سطح دوم افراد را به بیمارستان‌های سطح سوم منتقل می‌کنند. بیمارستان‌های سطح سوم جاهایی هستند که خدمات فوق تخصص ارائه می‌دهند و زیرمجموعه‌ی معاونت درمان وزارت بهداشت هستند.

پس شاید بشود گفت به عنوان یک کسب و کار زمانی که هدف ما بهبود وضعیت سلامت یک جامعه است بهتر است که اول ذی‌نفعان و سازمان‌های عامل آن را بشناسیم. یعنی بدانیم که اگر می‌خواهیم خدماتی را ارائه بدهیم این خدمات در بخش سلامت هستند یا در نظام سلامت. و اگر در نظام سلامت هستند در کدام یک از سطوح آن دسته بندی می‌شوند و ما چگونه می‌توانیم با نظام سلامت یا بخش سلامت برای این‌که سلامت جامعه‌ی خودمان را بهبود بدهیم تعاملی داشته باشیم.

اگر به راه اندازی استارتاپ در حوزه سلامت علاقه دارید، مقاله «4 نکته اصلی درباره آنکه چگونه استارتاپ سلامت راه اندازی کنیم؟» می‌تواند برای شما مفید باشد.

در ویدیوکست‌های مدلین، مربیان و فعالان کسب و کار در ویدیوهایی کوتاه، نکات آموزشی را که می‌تواند برای علاقه‌مندان ورود به اکوسیستم استارتاپی سلامت مناسب باشد، توضیح می‌دهند. برای مشاهده همه ویدیوها می‌توانید به کانال آپارات مدلین‌مگ مراجعه نمایید.

0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.