دنیای سلامت دیجیتال در هفته‌ای که گذشت

0 1,193

اخبار جهان

برگزاری ۳ وبینار‌ رایگان توسط سازمان انفورماتیک پزشکی نیوزلند HINZ

سه وبینار رایگان سلامت دیجیتال

سازمان انفورماتیک پزشکی نیوزلند قصد دارد با توجه به گسترش کاربرد و اهمیت سلامت دیجیتال سه وبینار رایگان با کمک مرکز انفورماتیک پزشکی کانادا NIHI، شرکت imprivata و شرکت amazon در این حوزه برگزار کند. 

وبینار اول در تاریخ ۱۱ نوامبر با موضوع از قلم افتادن افراد آسیب‌پذیر، برای بررسی افرادی که مهارت‌های لازم و دسترسی به سلامت دیجیتال را ندارند با همکاری NIHI برگزار می‌شود.

وبینار دوم در تاریخ ۱۸ نوامبر با موضوع قدرت هویت دیجیتال، به بررسی هویت دیجیتال در ارائه‌ی خدمات بهداشتی و امنیت و حریم خصوصی افراد می‌پردازد. این وبینار با همکاری شرکت ‌imprivata برگزار می‌شود.

وبینار سوم در تاریخ ۲ دسامبر با همکاری آمازون با موضوع درس‌های کلیدی آموخته‌شده، نو‌آوری و تحول از ساعت ۱۲ تا ۱:۳۰ بعد از ظهر به وقت محلی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک زیر در این وبینار‌ها ثبت نام و شرکت نمایند.

لینک خبر: https://www.hinz.org.nz/page/WebinarSeries

 

 آژانس نظارتی دارو و مراقبت‌های بهداشتی انگلستان (MHRA) از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی و بررسی اثرات واکسن کوویدـ۱۹ استفاده می‌کند.

اثرات واکسن کوید-19 با هوش مصنوعی

شرکت genpact طی قرارداد همکاری با MHRA به ارزش ۱.۵ میلیون پوند قرار است هوش‌ مصنوعی را بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از واکنش‌ها و اثرات منفی واکسن‌های تهیه شده بر ضد کووید-۱۹ طراحی کند.

واکسن‌های تولیدشده توسط شرکت‌های داروسازی در دنیا نسبتا جدید است. واکسن‌های ‌MRNA و واکسن‌های تولیدشده با استفاده از آدنو‌ویروس شامپانزه از جمله واکسن‌های جدید هستند، به همین دلیل برای تست و سنجش اثرات ناشی از استفاده از این واکسن‌ها زمان بسیار زیادی لازم است. از این رو استفاده از هوش‌ مصنوعی می‌تواند به تسریع روند ارائه واکسن کووید-۱۹ کمک بسیار زیادی نماید.

لینک خبر: https://www.ft.com/content/17a306cd-be75-48b4-996e-0c2916b34797

 

شرکت c2-ai به کمک بیمارستان‌های انگلستان جهت کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ می‌آید

اپلیکیشن هوشمند برای کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا

این شرکت با طراحی اپلیکیشنی با عنوان compass اطلاعات مربوط به بیماران کووید-۱۹ را در سراسر جهان جمع‌آوری و با هوش‌ مصنوعی پردازش کرده‌ است. این اپلیکیشن روی تلفن هوشمند پزشکان نصب می‌شود؛ پزشک می‌تواند اطلاعات مربوط به بیمار را ثبت کرده و پیشنهادی از بهترین روند درمانی را دریافت کند. پیش‌بینی می‌شود این اپلیکیشن بتواند فشار کاری بر کادر‌ درمان در مدیریت بهتر ICU و مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری کویید-۱۹ را به‌ویژه در زمستان پیش‌ رو کاهش دهد. این اپلیکیشن توانسته‌ است تاییدیه‌ی سرویس بهداشت همگانی انگلستان (‌NHS) را دریافت کند.

لینک خبر: https://www.digitalhealthnews.eu/industry/6286-app-to-help-nhs-prevent-deadly-hospital-illnesses-that-complicate-covid-cases

 

همکاری متخصصین دانشگاه شفیلد و مرکز پژوهش‌های سرطان انگلستان در طراحی الگوریتم هوش مصنوعی برای پیش‌بینی ریسک سرطان دهان

هوش مصنوعی برای بهبود تشخیص سرطان دهان

گروه‌های پژوهشی دانشگاه شفیلد و مرکز پژوهش‌های سرطان انگلستان پژوهشی مشترک با هدف استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین در تشخیص ابتلا به سرطان دهان طراحی و آغاز نموده‌اند. تعداد مبتلایان به این بیماری در ۱۰ سال گذشته بیش از ۶۰٪  افزایش داشته است.

در روش متداول، نمونه‌های بیوپسی از دیس‌پلازی اپیتلیوم دهان (Epithelial Dysplasia) – تغییرات بافت داخل دهان که ممکن است به سلول سرطانی تبدیل شوند – توسط پاتولوژیست بررسی و ۱۵ پارامتر مختلف آن بررسی می‌گردد و بر اساس آن به ضایعه امتیازی اختصاص داده می‌شود. این امتیاز مسیر درمان و اقدامات بعدی کادر پزشکی را تعیین می‌کند.

به گفته‌ی دکتر علی خرم، استاد دندان‌پزشکی بالینی دانشگاه شفیلد، برخلاف اهمیت بالای تشخیص دقیق مرحله و پیشرفت این بیماری در رسیدن به بهترین نتایج ممکن، این موضوع حتی برای پاتولوژیست‌های بسیار متبحر، بسیار سخت و چالش‌برانگیز است اما هوش مصنوعی می‌تواند این موضوع را متحول نماید.

برای یادگیری (Training) الگوریتم AI در دست طراحی، قرار است از اطلاعات نمونه‌های بیوپسی دیس‌پلازی اپیتلیوم و اطلاعات ۵ سال پیگیری وضعیت بیماران (Follow-up) استفاده گردد. امید است این الگوریتم بتواند میزان خطای تشخیص را تا حد قابل قبولی کاهش دهد و وابستگی تشخیص به نظر و تجربه پاتولوژیست را کمرنگ نماید.

لینک خبر: https://www.digitalhealth.net/2020/11/new-research-to-develop-ai-to-better-predict-risk-of-mouth-cancer

برگزاری رویداد فناوری سلامت آلمان – سوئد در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۰

رویداد فناوری سلامت آلمان سوئد

پنجشنبه‌ی گذشته ۵ نوامبر ۲۰۲۰، رویداد آنلاین فناوری سلامت آلمان – سوئد با هدف تبادل نظر و تجربه‌های مختلف در زمینه‌ی سلامت دیجیتال و چگونگی دسترسی به بازارهای ملی و بین‌المللی، میان استارتاپ‌ها و صاحبان صنایع برگزار گردید.

این برنامه شامل پنل‌های تخصصی در مورد آینده‌ی سلامت و تحول دیجیتال، تاثیر هاب‌های دیجیتال در شکل‌گیری بازارهای سلامت دیجیتال و داستان‌های موفقیت استارتاپ‌‌های پیشرو در زمینه‌ی سلامت دیجیتال بود.

افزون بر این چهار استارتاپ‌ برتر از هر دو کشور، محصولات خود را در مقابل سرمایه‌گذاران و شرکت‌های سرمایه‌گذار خطرپذیر آلمانی و سوئدی معرفی نمودند.  

  • استارتاپ Cliniserve: این نرم‌افزار با مدیریت ارتباط و هماهنگی میان بخش‌های مختلف، این مسئولیت را از دوش پرستاران برداشته و کاهش سطح استرس و افزایش زمان ارائه‌ی خدمات درمانی کمک می‌نماید. این استارتاپ به مدت دو سال در بازار آلمان استفاده می‌گردد.
  • استارتاپ Eye2you: این استارتاپ یک الگوریتم هوش مصنوعی قابل استفاده توسط تلفن همراه ساخته است که با بررسی تصاویر گرفته‌شده از شبکیه‌ی چشم، تمامی بیماری‌های ساختاری چشم یا بیماری‌های ناشی از سبک زندگی را تشخیص می‌دهد.
  • استارتاپ Minnity: این استارتاپ با هدف بهبود سطح و کیفیت ارائه‌ی خدمات به سالمندان طراحی شده است. این استارتاپ با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل با رابط کاربر نوآورانه و راهکارهای ارتباطی میان ارائه‌دهندگان خدمات، اعضای خانواده و کادر درمان، ارائه‌ی خدمات موثر و مناسب را ممکن می‌سازد.
  • استارتاپ Digital Diabetes Analytics Sweden AB: این استارتاپ با استفاده از تحلیل داده‌ی کلان و یادگیری ماشین، قصد دارد تا خدمات ارائه‌شده به بیماران دیابتی را متحول نماید. این استارتاپ نرم‌افزاری را طراحی نموده است که امکان پایش از راه دور بیماران و پایش  داده‌های مربوط به میزان قند خون این افراد را فراهم می‌آورد. بدین ترتیب تغییرات ناگهانی میزان قند خون به سرعت تشخیص داده می‌شود که ارائه‌ی خدمت موثر و اورژانسی را ممکن می‌سازد.

این رویداد توسط موسسه‌ی Digital Hub و با حمایت همه‌جانبه‌ی دو دولت آلمان و سوئد برگزار شد.

لینک خبر: https://germanswedishhealthtech.thenextweb.com/#:~:text=What%20is%20the%20German%2DSwedish,eHealth%20from%20Sweden%20and%20Germany

 

جایزه‌ی ۱۰ میلیون دلاری برای ساخت کلیه‌ی مصنوعی

جایزه برای ساخت کلیه مصنوعی

وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا و انجمن نفرولوژی آمریکا، جایزه‌ی ۱۰ میلیون دلاری با نام کیدنی‌ایکس (KidneyX) برای ساخت کلیه‌ی مصنوعی تعیین کردند تا مشارکت نوآوران در ساخت این اندام حیاتی را افزایش دهند.

بیماری‌های کلیوی، نهمین علت مرگ در آمریکا هستند. در حال حاضر ۱۰۰۰۰۰ نفر در آمریکا در فهرست پیوند کلیه هستند و مدت زمان انتظار برای هر بیمار ۳.۵ سال است. روزانه ۱۳ بیمار کلیوی در انتظار پیوند، جان خود را از دست می‌دهند. با این حال، از حدود ۶۰ سال پیش که دیالیز امکان‌پذیر شد، دیگر راهکارهای نوآورانه‌‌ی قابل توجهی در حیطه‌ی نفرولوژی ارائه نشده است.

حال جایزه‌ی کلیه‌ی مصنوعی برای تشویق نوآوران به ارائه‌ی راهکار برای بیماری‌های کلیوی تعیین گردیده است. محدودیتی برای ساختار یا تکنولوژی استفاده‌شده در کلیه‌ی ساختگی در نظر گرفته نشده است. تمام محصولات پوشیدنی (wearable)، کاشتنی (implantable)، محصولات ساخته‌شده بر پایه‌ی مهندسی مواد یا برگرفته از حیوانات و غیره، همگی می‌توانند در این رقابت شرکت کنند. 

جایزه‌ی کلیه‌ی ساختگی کیدنی‌ایکس، یک رقابت چند مرحله‌ای است که هدف از فاز نخست آن رسیدن به راهکارهایی است که به گونه‌ای عملکرد یا کارآمدی کلیه‌های ساختگی را ارتقا داده باشند. حیطه‌های مورد علاقه‌ی مسئولان مسابقه، تصفیه‌ی مداوم خون، ارزیابی و تنظیم تعادل آب و الکترولیت، ساختارهای دسترسی و تخلیه عروقی و حسگرهای تشخیصی برای پایش در لحظه است. 

علاقه‌مندان به شرکت در این رقابت باید پروتوتایپ راهکار خود را همراه جزئیات برنامه توسعه‌ای تا ۲۴ مارس ۲۰۲۱ ارائه نمایند. 

لینک خبر: https://www.healthcareitnews.com/news/hhs-american-society-nephrology-announce-10m-prize-artificial-kidney

نظرسنجی سالیانه اپتوم‌هلث نشان داد:

افزایش اعتماد رهبران صنعت سلامت به هوش مصنوعی

افزایش اعتماد به هوش مصنوعی

نتیجه نظرسنجی اپتوم هلث (Optum) از مدیران ارشد در سازمان‌های مختلف مرتبط با سلامت نشان داد، اعتماد ذی‌نفعان سلامت به هوش مصنوعی بیشتر شده و اغلب آن‌ها باور دارند طی ۳ سال، هزینه‌ی سرمایه‌گذاری آن‌ها روی هوش مصنوعی بازخواهد گشت.

اپتوم، ارائه‌دهنده‌ی خدمات مدیریتی سلامت، سالیانه پرسشنامه‌ای درباره‌ی هوش مصنوعی میان ذی‌نفعان مختلف سلامت توزیع می‌کند. نتایج پرسشنامه سال ۲۰۲۰ که توسط مدیران ارشد سلامت در بیمارستان‌ها، بیمه‌ها، موسسه‌های تحقیقاتی و کارفرمایان تکمیل شده است، اطلاعات جالب توجهی درباره‌ی دیدگاه مدیران دارد.

بنابر اطلاعات پرسش‌نامه سال ۲۰۲۰ اپتوم، ۵۹٪ پاسخ‌دهندگان فکر می‌کنند در کمتر از ۳ سال، سرمایه‌ی تخصیص‌یافته به هوش مصنوعی، به سازمان آن‌ها باز خواهد گشت. این مقدار در پرسش‌نامه‌ی سال ۲۰۱۸ حدود ۳۱٪ بود و رشدی به میزان ۹۰٪ داشته است.

به طور دقیق‌تر، می‌توان گفت پاسخ‌دهندگان، نرخ بازگشت سرمایه برای هوش مصنوعی را ۳.۶ سال برآورد کرده‌اند که در پرسش‌نامه‌ی سال ۲۰۱۸ برابر ۵.۷ سال بوده است. این در حالی است که ۴۷٪ رهبران، فکر می‌کنند همه‌گیری کرونا بازگشت سرمایه‌ی کامل را با تاخیر مواجه کرده است. این نکته نشان از روند سریع و قوی نفوذ هوش مصنوعی در سلامت دارد، چرا که با وجود همه‌گیری باز هم برآورد زمان بازگشت سرمایه،‌ کاهش قابل توجهی داشته است.

ارزیابی اپتوم همچنین نشان داد، ۹۸٪ رهبران صنعت سلامت، برنامه‌ای برای پیاده‌سازی استراتژی هوش مصنوعی دارند. از این میان، ۴۴٪ استراتژی را در سازمان خود پیاده‌سازی کرده بودند.

در این پرسش‌نامه، از مدیران خواسته شده بود، اولویت‌های خود را برای استفاده از هوش مصنوعی، مشخص نمایند. موارد زیر، بالاترین اولویت را به خود اختصاص دادند:

۱. پایش داده‌های به‌دست‌آمده از دستگاه‌های اینترنت اشیا سلامت (IoMT) مانند دستگاه‌های پوشیدنی و تحلیل آن‌ها (۴۰٪)

۲. استفاده از هوش مصنوعی برای تعیین اولویت‌های تحقیقاتی و در نتیجه، تسریع کشف‌های بالینی (۳۷٪)

۳. کمک به سازمان‌ها برای دستیابی به اهداف مالی با خودکار کردن فرایندهای کسب‌وکار همچون بازپرداخت‌ها (۳۷٪)

این پرسش‌نامه، یافته‌ی جالب توجه دیگری نیز داشت. ۹۵٪ مدیران، اعلام کردند جذب نیروی متخصص با تجربه‌ی توسعه هوش مصنوعی جزء اولویت‌های آن‌ها است. همچنین ۹۲٪ پاسخ‌دهندگان گفتند انتظار دارند گروهی از کارکنانشان که با داده‌های حاصل از هوش مصنوعی سروکار دارند، توانایی درک هوش مصنوعی را داشته باشند. این یافته نشان می‌دهد متخصصان انفورماتیک سازمان‌ها باید دانش خود در زمینه‌ی تخمین و تحلیل داده را ارتقا دهند.

لینک خبر: https://www.healthcareitnews.com/news/2020-ai-survey-confidence-artificial-intelligence-expands-health-industry-leaders-project

همکاری مایوکلینیک و وکالیس‌هلث با هدف

استفاده از نرم‌افزار برای تشخیص بیماری‌های ریوی از صدای بیماران

همکاری مایوکلینیک و وکالیس برای درمان بیماری افزایش فشار ریوی

مایوکلینیک و وکالیس‌هلث اعلام کردند برای مطالعه و ساخت وسیله‌ای برای غربالگری، پایش و تشخیص بیماران مبتلا به افزایش فشار ریوی (PH) با یکدیگر همکاری می‌کنند.

مطالعه‌ای که طی همکاری پیشین این دو موسسه انجام شد، نشان داد ارتباطی میان برخی ویژگی‌های آوایی خاص و بیماری PH وجود دارد. مطالعه جدید قرار است به توسعه‌ی مارکرهای زیستی (Biomarkers) این بیماری منجر شود.

بیماری افزایش فشار ریوی، یک وضعیت وخیم پزشکی است که سبب بالا رفتن فشار ریه‌ها می‌شود، اما به دلیل شباهت علائم این بیماری به دیگر بیماری‌های قلبی و ریوی، تشخیص آن در معاینات رایج دشوار است و ممکن است تشخیص داده نشود. تحقیقات اشاره‌شده، می‌تواند در نهایت به روش تشخیصی جایگزینی منجر شود که ساده‌تر، سریع‌تر و در دسترس‌تر از تست‌های تشخیصی کنونی (آزمایش خون) باشد؛ به گونه‌ای که بیمار با تلفن همراه، تبلت، رایانه یا ابزارهای متصل به اینترنت دیگر، صدای خود را می‌فرستد و نرم‌افزار اختصاصی وکالیس‌هلث، صدا را از نظر ابتلا به PH تحلیل نماید.

وکالیس‌هلث، شرکتی پیشرو در زمینه‌ی استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل صدای بیماران است. این شرکت در حال حاضر در زمینه‌ی غربالگری بیماران مبتلا به کرونا به کمک صدا فعالیت می‌کند و برای توسعه‌ی فعالیت‌های خود، این مطالعه را با مایوکلینیک آغاز کرده است. در فازهای بعدی تحقیقات، پژوهشگران روی تشخیص مارکرهای زیستی صوت برای بیماری‌های دیگر کار خواهند کرد.

لینک خبر: https://hitconsultant.net/2020/10/30/mayo-clinic-vocal-biomarker-study-pulmonary-hypertension/#.X6aj6mgzZPY

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.