کسانی که دوست دارند مبارزه کنند، راه جدید کشف کنند، مشکلات را حل کنند و تغییر ایجاد کنند، خواه ناخواه وارد مسیر کارآفرینی خواهند شد. در این قسمت از ویدیوکستهای مدلین، مهندس محمدرضا سبحان، مدیرعامل باشگاه کارآفرینی تیوان، در مورد این که مسیر کارآفرینی برای چه کسانی مناسب است و چه کسانی باید کارآفرین شوند به طور خلاصه توضیح میدهند.
متن ویدیوی چه کسانی باید کارآفرین شوند؟
حقیقت این است که همه نمیتوانند کارآفرین شوند و یا همه نباید کارآفرین شوند؛ مانند این نیست که بگوییم خیلی خوب است که همه خوشخط باشند؛ عملاً چیزهایی در روحیهمان هست که ممکن است از ما یک کارآفرین بسازد و چیزهایی که ممکن است ما را تبدیل به یک کارآفرین موفق نکند.
بنابراین شاید بهتر است که ابتدا روحیهی خود را بشناسیم و سپس ببینیم که آیا این مسیر، مسیر مناسبی برای ما میباشد یا بهتر است پا در آن نگذاریم. عملاً کسانی که دوست دارند مبارزه کنند، دوست دارند راه جدید کشف کنند، دوست دارند تغییر ایجاد کنند و دوست دارند مشکلات را حل کنند، افرادی هستند که خواه ناخواه پا در مسیر کارآفرینی میگذارند.
و کسانی که آرامش را دوست دارند، کارهای روتین را ترجیح میدهند و خیلی علاقهمند نیستند که تغییر ایجاد کنند، خیلی علاقهمند نیستند که مبارزه کنند، دوست دارند تلاششان را در حوزهی دیگری ولی در یک کار روتین انجام دهند، اگر هم پا در مسیر کارآفرینی بگذارند احتمالاً فشار خیلی زیادی را تحمل خواهند کرد و از این مسیر لذت نخواهند برد. هر کدام از این دو قشر اگر کاری را که در ذاتشان نیست انجام دهند، مانند این است که بخواهند خلاف جهت رودخانهای خروشان شنا کنند و عملاً غرق خواهند شد و بهتر است که این کار را نکنند.
بهتر است به جای این که بگوییم چطور کارآفرین شویم، بپرسیم بهتر است چه کسانی کارآفرین شوند و چه کسانی وارد آن نشوند؟ من فکر میکنم افرادی که دنبال یک زندگی پر زرق و برق نیستند و دنبال این هستند که تغییر ایجاد کنند و از مسیر سختی که در آن پا میگذارند لذت ببرند، کارآفرینان موفقی خواهند شد که به احتمال زیاد در نهایت هم زندگی خیلی خوبی برای خود خواهند ساخت.
افرادی که از ابتدا به دنبال راحتی هستند، دنبال این هستند که در آرامش خودشان باشند، یک سیستم آرامی را برای خودشان راه بیاندازند، قاعدتاً بهتر است که پایشان را در این مسیر نگذارند؛ چون به احتمال زیاد، خیلی زود خسته میشوند و از آن مسیر سخت و پر فراز و نشیب لذت نمیبرند.
در ضمن من فکر میکنم اگر که این روحیه را داریم و دوست داریم که در این مسیر پا بگذاریم، احتیاج داریم یک سری مهارتها را یاد بگیریم. مهارتهایی مانند تعامل کردن، مذاکره کردن، کار تیمی و حل مسئله فعالیتهایی هستند که اگر این روحیه را داریم و میخواهیم در مسیر کارآفرینی پا بگذاریم، لازم است که آنان را یاد بگیریم . التبه من فکر میکنم که حتی اگر این روحیه را نداریم و نمیخواهیم کارآفرینی بکنیم نیز اینها مهارتهای لازم و واجبی هستند که برای زندگی و کسبوکارمان باید بلد باشیم.
و یک نکتهی خیلی مهم این است که من فکر میکنم این مهارتها را باید از سنین خیلی پایینتر یاد بگیریم؛ از نوجوانی، از کودکی باید این مهارتها را آموخت. به هر حال شاید بتوانم توصیه کنم به کسانی که این ویدیو را میبینند که اگر نوجوانی را دارند و یا میشناسند، او را تشویق کنند که خیلی زودتر به فراگیری این مهارتها اقدام کند که در آینده، چه اگر کارآفرین شد و یا اگر که تصمیم بگیرد که کارآفرین نشود، در زندگی و کسبوکار خودش با این مهارتهایی که کسب کرده بتواند موفق باشد.
اگر به راه اندازی استارتاپ در حوزه سلامت علاقه دارید، مقاله «4 نکته اصلی درباره آنکه چگونه استارتاپ سلامت راه اندازی کنیم؟» میتواند برای شما مفید باشد.
در ویدیوکستهای مدلین، مربیان و فعالان کسبوکار در ویدیوهایی کوتاه، نکات آموزشی را که میتواند برای علاقهمندان ورود به اکوسیستم استارتاپی سلامت مناسب باشد، توضیح میدهند. برای مشاهده همه ویدیوها میتوانید به کانال آپارات مدلینمگ مراجعه نمایید.
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%