افشای اطلاعات بیش از 61 میلیون پرونده مربوط به کاربران ردیاب‌های تناسب‌اندام Apple و Fitbit

0 811

یک پایگاه داده غیر امن شامل بیش از 61 میلیون پرونده مربوط به پوشیدنی‌ها و ردیاب‌های تناسب اندام، داده‌های کاربران اپل (Apple) و فیت‌بیت (Fitbit) را به صورت آنلاین در معرض دید عموم قرار داد.

پژوهشگران وب‌سایت پلنت (WebsitePlanet) و محقق امنیتی، جرمی فاولر (Jeremiah Fowler) یک پایگاه داده بدون رمز عبور را کشف کردند که حاوی ده‌ها میلیون پرونده متعلق به دستگاه‌ها و اپلیکیشن‌های پوشیدنی و ردیاب تناسب‌‌اندام است. این پایگاه داده غیر ایمن به گِت هلث (GetHealth) تعلق دارد که راه‌حلی یکپارچه برای دسترسی به داده‌های سلامت و تندرستی از صدها دستگاه و اپلیکیشن پزشکی پوشیدنی ارائه می‌کند.

بسیاری از این پرونده‌ها حاوی اطلاعات کاربر شامل نام و نام خانوادگی، نام نمایشگر، تاریخ تولد، وزن، قد، جنسیت و موقعیت جغرافیایی بودند. علیرغم اینکه شرکت گت هلث از منابع مختلفی مانند GoogleFit، 23andMe، Microsoft، Withings، Sony Lifelog، Jawbone UP و Android Sensor استفاده می‌کند، یک نمونه‌برداری محدود از 20 هزار پرونده نشان داد که اکثر پرونده‌های افشا شده مربوط به دستگاه‌های فیت‌بیت و اپل بودند.

پس از نامه هشدار فاولر به گت هلث ظرف چند ساعت این سیستم ایمن شد. اما فاولر در گزارش خود می‌نوبسید معلوم نیست چه مدت این اطلاعات در معرض دید قرار گرفته و چه کسانی ممکن است به این مجموعه دسترسی داشته باشند.

منبع خبر: fiercehealthcare

اولین آزمایش بزرگ ملی برای تشخیص سرطان پیش از بروز علایم توسط NHS

سرویس سلامت ملی انگلستان (NHS) بزرگ‌ترین آزمایش بالینی در سطح ملی را انجام می‌دهد که یک تست خون ساختارشکن برای شناسایی بیش از 50 نوع سرطان پیش از بروز علایم است. بیش از 100 هزار داوطلب در کلینیک‌های سیار در سراسر انگلستان در این آزمایش شرکت می‌کنند تا عملکرد این تست را که گالری (Galleri) نامیده می‌شود بسنجند.

تحقیقات نشان داده تست گالری که تاکنون در امریکا در دسترس بوده، در یافتن سرطان‌هایی مانند سرطان‌های سر و گردن، روده، ریه، لوزالمعده و گلو که تشخیص آنها در مراحل اولیه دشوار است، موثر عمل می‌کند. بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان شناسایی می‌شوند، به طور معمول طیف وسیع‌تری از گزینه‌های درمانی را در اختیار دارند که اغلب غیرتهاجمی است و شانس زنده ماندن آنها نسبت به مراحل بالای سرطان، 5 تا 10 برابر است.

این تست که با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین ایجاد شده است، با یافتن تغییرات شیمیایی در قطعات DNA بدون سلول (cfDNA)، که از تومورها به جریان خون نشت می‌کنند، عمل می‌کند. پیش‌بینی می‌شود نتایج اولیه این مطالعه تا سال 2023 منتشر شود و در صورت موفق بودن، NHS برنامه دارد تا در سال‌های 2024 و 2025 آن را برای بیش از یک میلیون نفر اجرا کند.

منبع خبر:Theguardian

همکاری Neuroglee با MayoClinic در توسعه پلتفرم درمان دیجیتال اختلالات شناختی

نوروگلی (Neuroglee)، استارتاپی با هدف استفاده از روش‌های درمان دیجیتال برای کمک به بیماری‌های خودتخریبی عصبی (neurodegenerative)، موفق به جذب 10 میلیون دلار سرمایه در سری A شد. این شرکت یک برنامه‌ی درمانی دیجیتال و مجازی مبتنی بر تلفن همراه هوشمند برای افراد دارای اختلال شناختی خفیف ارائه می‌کند. این بیماری که با از دست دادن حافظه یا توانایی شناختی مشخص می‌شود، گاهی اوقات می‌تواند به زوال عقل تبدیل شود.

نوروگلی برای پیشبرد محصول خود قرار است با مایو کلینیک (Mayo Clinic) همکاری کند و به طور مشترک یک پلتفرم مراقبت مجازی براساس برنامه‌های فعلی مایو کلینیک ایجاد خواهند کرد. برنامه‌ مایوکلینیک که HABIT (اقدام سالم برای بهره‌مندی از مزایای استقلال و تفکر) نامیده می‌شود، به مدت 10 روز برای شخص اجرا می‌شود. پس از این دوره، اجرای برنامه به خود بیمار سپرده می‌شود. استارتاپ نوروگلی نسخه‌ای از برنامه HABIT را توسعه می‌دهد که بیماران می‌توانند آن را در خانه نیز اجرا کرده و توسط تیم مراقبت بالینی پشتیبانی شوند. معیارهای متفاوتی برای ردیابی پیشرفت کاربران در نظر گرفته خواهد شد.

همچنین این استارتاپ یک درمان دیجیتال با استفاده از گیمیفیکیشن، تکالیف، ماژول‌های آموزشی مختلف و خاطر درمانی طراحی می‌کند، که در آن تصاویر یا فیلم‌های مختلفی به افراد نشان داده می‌شود که می‌توانند به خاطر بسپارند.

الگوریتم‌های یادگیری ماشین نوروگلی با تنظیم خودکار فعالیت‌های درمانی براساس چندین نشانگر زیستی دیجیتال که به عملکرد شناختی، خلق و رفتار مرتبط هستند، درمان هر بیمار را شخصی‌سازی می‌کنند.

منبع خبر: medcitynews

جذب سرمایه 12 میلیون دلاری توسط شرکت مراقبت‌های مجازی مامایی Babyscripts

شرکت مراقبت‌های مجازی مامایی بیبی اسکریپتس (Babyscripts) در اولین دور سرمایه‌گذاری سری B، موفق به جذب 12 میلیون دلار سرمایه شد. این بودجه شرکت را قادر می سازد تا ارائه‌ی پلتفرم ابزار مجازی مراقبت از زایمان خود را تسریع کند.

بیبی اسکریپتس یک اپلیکیشن، ابزار پایش از راه دور و محتوای آموزشی ارائه می‌دهد که به متخصصان زنان و زایمان کمک می‌کند تا بارداری را به صورت مجازی مدیریت کنند. این محصول با اتصال بیمه‌گذار، ارائه‌دهنده خدمات و بیمار از طریق پلتفرم خود، دسترسی به مراقبت را برای بیماران بهبود بخشیده و هزینه‌های سیستم درمانی و طرح‌های بیمه را کاهش می‌دهد.

این شرکت، کیت‌های متعددی از جمله کیت پایش فشار خون، وزن و قند خون را برای استفاده بیماران فراهم می‌کند. بیبی اسکریپت می‌تواند 40 تا 50 درصد مراقبت‌های دوران بارداری را به صورت خودکار انجام دهد و در صورت بروز مشکلات سلامتی به پزشک هشدار دهد.

منبع خبر: techcrunch

رونمایی از موتور جستجوی سلامت و تندرستی Caidr 3.0 توسط شرکت Clinova برای توسعه خودمراقبتی هوشمند

شرکت خدمات سلامت دیجیتال کلینوا (Clinova) از جدیدترین موتور جستجوی سلامت و تندرستی خود با نام Caidr 3.0، برای خودمراقبتی هوشمند، رونمایی کرد. از ویژگی‌های اصلی این اپلیکیشن که دانلود آن رایگان است، می‌توان به قابلیت جستجوی صدها موضوع بهداشتی و همچنین درمان‌ها و محصولات سودمند اشاره کرد. این برنامه پیام‌ها و مطالبی برای تندرستی و توصیه‌هایی محلی در مورد سلامتی هنگام سفر به خارج از کشور، ارائه می‌کند.

معماری این برنامه توسط یک تیم از پزشکان و داروسازان با بیش از 250 سال تجربه ترکیبی در تعامل با بیماران طراحی شده است. مدل زبان طبیعی Caidr به سیستم اجازه می‌دهد تا در کمتر از 0.9 ثانیه، بیش از 212000 کلمه را در محتوا به روزرسانی کند. این موتور جستجو از واژه‌نامه‌ای شامل بیش از 97000 اصطلاح پزشکی در نه تخصص مختلف استفاده می‌کند و الگوریتم‌هایی برای ایجاد فیدهای سفارشی مربوط به محتوای بهداشتی قابل اعتماد را به کار می‌بندد. در کمتر از 0.009 ثانیه به درخواست جستجوی کاربران پاسخ داده می‌شود که این موتور را به یکی از سریع‌ترین و جامع‌ترین موتورهای جستجوی سلامت جهان تبدیل می‌کند.

منبع خبر: Clinova

معرفی اولین ربات اولتراسوند توموگرافیک جهان توسط استارتاپ Vexev

وِکسِف (Vexev) یک استارتاپ فناوری پزشکی استرالیایی، دستگاهی را معرفی کرد که ادعا می‌کند اولین ربات اولتراسوند توموگرافیک جهان است.

وکسف در سال 2018 تاسیس شده و ماموریت خود را معرفی ابزارهای تشخیصی تصویربرداری نوآورانه تعریف کرده است. ربات اولتراسوند توموگرافیک وکسف پروسه‌های سونوگرافی را خودکار می‌کند. این دستگاه خروجی‌های اولتراسوند توموگرافی سه‌بعدی تولید می‌کند که مشابه نمونه‌های حاصل از MRI و سی تی اسکن هستند.

به گفته این شرکت، هدف توسعه این دستگاه، ارائه تشخیص‌های تصویربرداری در دسترس‌تر، مقرون به‌صرفه‌تر و شفاف‌تر است. ربات اولتراسوند محدودیت‌های موجود در سیستم اولتراسوند دو بعدی متداول در تشخیص بیمار‌ی‌های قلبی- عروقی را برطرف می‌سازد. همچنین می‌تواند بخشی از وظایف سونوگرافیست‌های عروق را پوشش داده و جنبه‌های کمبود نیروی ماهر، مهارت کم اپراتور و حجم زیاد گردش کار را به حداقل برساند.

این دستگاه آزمایشات بالینی را در آزمایشگاه تصویربرداری عروقی بیمارستانی در سیدنی انجام خواهد داد. آزمایش‌ها بر تشخیص بیماری‌های قلبی به ویژه در مسائل مربوط به عروق محیطی متمرکز خواهند بود. پس از آن این ربات در حوزه‌های دیگری مانند تشخیص ناهنجاری‌های اسکلتی- عضلانی و اکوکاردیوگرافی آزمایش می‌شود.

منبع خبر: mobihealthnews

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.