حمایت 12 میلیارد تومانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از طرحهای پژوهشی برتر در حوزه بهداشت و سلامت
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از حمایت ویژهی ۱۲ میلیارد تومانی مشترک این صندوق و نیماد برای طرحهای پژوهشی برتر در حوزهی بهداشت و سلامت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دکتر ایمان افتخاری در مراسم امضا و تبادل تفاهمنامهی همکاری میان این صندوق و موسسه ملی توسعهی تحقیقات علوم پزشکی ایران (NIMAD)، ضمن اعلام خبر حمایت ویژه از کلان پروژههای مسئله محور حوزه پزشکی ابراز کرد: «امیدوارم همکاری صندوق و نیماد با امضا این تفاهمنامه به رسمیت شناخته شود و در آیندهی نزدیک شاهد اثرگذاری آن در حوزههای پژوهش و تولید فناوری باشیم».
بر این اساس، فراخوانی برای دریافت ایدهها در پنج حوزه منتشر میشود و شرکتکنندگان در این فراخوان تا ۲۰ شهریورماه مهلت دارند ایدههای خود را ارسال کنند.
افتخاری گفت: «پژوهشهای حوزه فراوردههای سلامت محور (دارو، کاشتنیها، تجهیزات پزشکی، ابزارهای تشخیص، بیوسنسورها، میکروربات، بیونیک و پوشیدنیها)، استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، ابردادهها، در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریها، آلایندههای محیط زیستی (شناسایی /ارزیابی اثرات /کنترل آلایندهها)، بایومواد در پزشکی و مهندسی بافت، پرینتر، جوهرهای زیستی و محصولات سهبعدی و بهداشت مواد غذایی و پروبیوتیک از جمله محورهای فراخوان این همکاری مشترک است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به حمایتهای صورت گرفته از ایدههای منتخب این فراخوان اشاره کرد و اظهار داشت: به تیمهای منتخب وابسته به دانشگاهها و پژوهشگاههای وزارت بهداشت، وزارت علوم و سایر مراکز علمی، بسته حمایتی به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان اعطا میشود. وی ادامه داد: بستههای حمایتی صندوق شامل یک پسادکتری و یک رساله در قالب طرح پژوهشی مورد حمایت صندوق خواهد بود.
افتخاری افزود: در مجموع از ۲۰ طرح منتخب، بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران حمایت می شود.
منبع: insf
دریافت دو مجوز FDA در یک هفته برای نرمافزار تصویربرداری عروق مبتنی بر هوش مصنوعی و نرمافزار مدیریت دیابت توسط شرکت Abbott
ابوت (Abbott)، از رهبران جهانی خدمات سلامت، برای نرمافزار تصویربرداری با کمک هوش مصنوعی خود مجوز FDA دریافت کرد. نرمافزار Ultreon 1.0 توموگرافی همدوسی نوری (OCT) را با هوش مصنوعی ترکیب میکند تا به پزشکان در تصمیمگیری برای درمانهای قلبی- عروقی کمک کند. این نرمافزار برای کمک به انتخاب بهترین راه درمان، دید جامعی از جریان خون و انسداد عروق کرونری در اختیار پزشک قرار میدهد.
زمانی که این نرمافزار با کاتتر تصویربرداری Abbott’s Dragonfly OpStar ادغام شود، مجموعهی کاملی از ابزارها را برای مراقبت بهتر از بیمار در اختیار پزشک قرار میدهد. هوش مصنوعی این نرمافزار را قادر میسازد تا به طور خودکار کلسیفیکیشن و قطر رگها را تشخیص داده و به پزشک این امکان را بدهد تا استنت را دقیقا در محل مورد نیاز قرار دهد.
این دومین محصول شرکت ابوت است که در هفتهی جاری موفق به دریافت مجوز FDA شده است.
محصول دیگر، اپلیکیشن FreeStyle Libre 2 است که برای کمک به مدیریت دیابت طراحی شده است. این محصول با یک سنسور پوشیدنی سنجش مداوم گلوکز همراه است، که میتواند دادهها را به طور مداوم دریافت و منتقل کند. کاربران میتوانند با استفاده از آیفون و برنامهی FreeStyle Libre اطلاعات سنسور را اسکن کرده و میزان قند خون خود را مشاهده و مدیریت کنند. برنامهی جدید برای کودکان بالای 4 سال و بزرگسالان مبتلا به دیابت مجوز استفاده دریافت کرده است.
راهاندازی کلینیک مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی AIcare
اِیآیکِر (AIcare)، پلتفرم خدمات سلامت مبتنی بر اپلیکیشن تلفن همراه خود را که از هوش مصنوعی بهره میبرد، در سطح جهانی راهاندازی کرد. این پلتفرم پیش از این در سیدنی استرالیا فعال بود.
اپلیکیشن سلامت اِیآیکِر به عنوان یک «کلینیک مجازی یکپارچه» عمل میکند و خدماتی همچون امکان رزرو نوبت آنلاین، مشاورههای ویدیویی، نگهداری پروندههای سلامت الکترونیک، سفارش نسخه، پیامدهی و یادآوری را ارائه میکند. این پلتفرم امکان برقراری ارتباط از راه دور با پزشکان عمومی، پرستاران یا داروسازان را برای بیماران فراهم میکند.
این برنامه برای دستگاههای اندروید و iOS در دسترس بوده و با جدیدترین پیشرفتها در روانشناسی شناختی، روانشناسی تصمیمگیری و روانشناسی احساسی پشتیبانی میشود. همچنین از فناوریهای هوش مصنوعی مانند یادگیری عمیق، پردازش کلان دادهها، درک معنایی و گفتگوی تعاملی پزشکی استفاده میکند.
علاوه بر این موارد، اِیآیکِر خدماتی مانند تحویل مستقیم دارو، انجام تستهای آزمایشگاهی و ویزیت پرستار در منزل را نیز ارائه میکند. به گفتهی این شرکت، پلتفرم هوش مصنوعی میتواند با جمعآوری سابقهی بیماران، برجسته ساختن عوامل مشترک خطرآفرین آنها، مشخص کردن موارد منع مصرف و بررسی مداوم بیماران، از عملکردهای پزشکی پشتیبانی کند.
منبع: mobihealthnews
اکتساب 320 میلیون دلاری دو شرکت سلامت دیجیتال توسط Amwell
شرکت آموِل (Amwell) که یکی از پیشگامان سلامت از راه دور است، با انجام دو اکتساب، پلتفرم مراقبت مجازی خود را ارتقا میبخشد. طی این توافقها، آموِل شرکت بهداشت روانی دیجیتال سیلور کلود هلث (SilverCloud Health) و شرکت مراقبت مجازی کانورسا هلث (Conversa Health) را به قیمت 320 میلیون دلار خریداری میکند.
سیلور کلود هلث طیف وسیعی از برنامههای سلامت شناختی رفتاری دیجیتالی را ارائه میدهد که مبتنی بر شواهد و دارای اعتبار بالینی هستند.
کانورسا هلث پلتفرمی ایجاد کرده که میتواند تعاملات بیمار را به صورت خودکار انجام دهد و به طور خاص، میتواند به نظارت، ارزیابی و ارتباط با بیماران کمک کند.
آموِل با افزودن فناوری این دو شرکت به پلتفرم مراقبت مجازی خود، ارزشی که میتواند برای مشتریان فعلی و آینده ارائه دهد را به طور چشمگیری افزایش میدهد. هر کدام از این شرکتها دارای قابلیتهای اثباتشده و منحصربهفردی هستند که با استفاده از ابزارهای تعاملی، آموِل را در موقعیت پیشبرد دسترسی و اثرگذاری تیمهای مراقبتی بر زندگی بیماران قرار میدهند.
منبع: bussinesswire
اضافه شدن اپلیکیشن سلامتی چشمِ استارتاپ Plano به گالری گجتهای تلفن همراه شرکت هواوی
شرکت لوازم الکترونیکی هواوی (Huawei)، اپلیکیشن سلامتی چشم طراحی شده توسط استارتاپ سنگاپوری پلانو (Plano) را به گالری گجتهای تلفن همراه خود اضافه کرد. افزودن این اپلیکیشن به دستگاههای هواوی به عنوان بخشی از مشارکت این شرکت برای مقابله با معضل جهانی مایوپیا یا نزدیکبینی چشم انجام گرفته است. این استارتاپ اعلام کرده که تمامی اکوسیستم آن شامل اپلیکیشن تلفن همراه، سیستم رزرو آنلاین سلامت چشم، برنامهی planoEyecheck و وبسایت مبتنی بر آموزش سلامت چشم، در دسترس کاربران هواوی در چین قرار میگیرد.
نزدیکبینی یکی از مشکلات شایع سلامتی است که از هر سه نفر، یک نفر به آن مبتلا میشود و در سراسر جهان 2.6 میلیارد نفر مبتلا دارد. مطالعهی منتشر شدهای در مجلهی افتالمولوژی (Ophthalmology) پیشبینی کرده است که تا سال 2050، 5 میلیارد نفر دچار نزدیکبینی خواهند بود.
منبع: consumer.huawei
فعالیت از راه دور رادیولوژیستهای کانادایی با صدور مجوز استفاده از هدست جدید واقعیت مجازی Luxsonic
استارتاپ کانادایی لوکسونیک (Luxsonic) مجوز تجهیزات پزشکی کلاس 2 را برای مجموعه واقعیت مجازی خود با نام SieVRt دریافت کرد. این مجوز برای استفاده در رادیولوژی تشخیصی صادر شده است.
پزشکان میتوانند از نرمافزار قرار گرفته بر روی هدست VR برای مشاهده سهبعدی تصاویر رادیولوژی استفاده کنند. این طراحی جدید امکان کار کردن از راه دور و تشخیص بیماران خارج از محل را برای پزشکان فراهم میکند.
این ابزار میتواند به دانشجویان، کارآموزان و پزشکان کمک کند تا امکانات بیشتری برای تجسم تصویربرداری پزشکی داشته باشند. این شرکت به دنبال ارائهی فناوری خود در ایالات متحده و دریافت مجوز FDA تا سال 2020 است.
منبع: mobihealthnews
جذب سرمایه 220 میلیون دلاری توسط شرکت تولیدکننده اولتراسوندهای دستی Exo
شرکت تولیدکنندهی اولتراسوندهای دستی اکسو (Exo) در سری C سرمایهگذاری، موفق به جذب 220 میلیون دلار سرمایه شد. هدف از این جذب سرمایه، تجاریسازی دستگاه اولتراسوند دستی و پلتفرم مراقبت در محل ارائهشده توسط این شرکت است.
استارتاپ اکسو از زمان تاسیس خود در سال 2015، 320 میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این شرکت ادعا میکند که قیمت محصولات آن بسیار کمتر از دستگاههای سونوگرافی دیگر و در حدود قیمت یک لپتاپ است.
این دستگاه تصویربرداری پزشکی، فناوری نانو مواد، هوش مصنوعی و پردازش سیگنال پیشرفته را با هم ترکیب میکند و کاربر قادر خواهد بود در محیطهای پزشکی واقعی مانند ارزیابی بیماران قلبی یا اسکن ریههای بیماران مبتلا به کووید- 19 از این محصول استفاده کند. سیستم سونوگرافی دستی اکسو میتواند پس از یک عمل جراحی یا برای پایش شرایط خاص، توسط خود بیمار و در خانه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
محصول دیگر شرکت اکسو، یک ابزار گردش کار برای سونوگرافیهای مراقبت در محل به نام Exo Works است. این ابزار میتواند برای بررسی، مستندسازی و تعیین صورتحساب معاینات استفاده شود و قابلیت کار با تمام سیستمهای سونوگرافی مراقبت در محل را دارد.
منبع: techcrunch