انجام اولین جراحی رباتیک از راه دور در ایران 

0 728

روز چهارشنبه دوم تیر ماه، اولین جراحی رباتیک از راه دور در ایران در مرکز آموزش‌های مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران، مستقر در دو بیمارستان امام خمینی و بیمارستان فوق تخصصی سینا و با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر سعید سرکار رئیس مرکز رشد پزشکی تجهیزات پیشرفته انجام شد.

فاصله‌ی این دو بیمارستان از هم 7 کیلومتر است و این عمل جراحی با استفاده از ربات جراح سینا، ساخت شرکت دانش‌بنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا فناوری و شبکه‌ی 5G همراه اول صورت گرفت. این جراحی (عمل وازکتومی) بر روی یک سگ و توسط دکتر طالب‌پور مستقر در بیمارستان سینا انجام شد.

عملکرد این ربات به گونه‌ای است که از طریق یک مانیتور و دو بازوی رباتیک، عمل جراحی انجام می‌شود. این ربات دارای یک کنسول جراحی است که جراح با قرار گرفتن در پشت آن و استفاده از دو بازوی رباتیک، امکان کنترل و هدایت جراحی از راه دور را دارد. همچنین در کنار این کنسول، یک مانیتور قرار گرفته که تصویر عمل جراحی را به جراح نمایش می‌دهد. جراح با استفاده از این سامانه از طریق یک پدال و دو بازوی رباتیک، جراحی را کنترل می‌کند. در این عمل جراحی با بازوهای رباتیک، میزان آسیب به بافت‌های سالم و دوره نقاهت فرد و خون‌ریزی آن کاهش می‌یابد.

به گفته محققان شرکت تولیدکننده‌ی این سامانه، اگر این ربات به مرحله تجاری‌سازی برسد، ایران پس از آمریکا دومین کشور سازنده این ربات‌ها خواهد بود.

لینک خبر: MehrNews

توافق همکاری بین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با نظام پزشکی برای سامان‌دهی استارتاپ‌های سلامت

 سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با همکاری سازمان نظام پزشکی تصمیم گرفته تا سامان‌دهی استارتاپ‌های حوزه سلامت را از طریق راه‌اندازی کارگروهی بین این دو سازمان از سر بگیرد.

سال‌ها است که استارتاپ‌های حوزه سلامت از نبود قوانین و رگولاتوری ضعیف در حوزه سلامت دیجیتال ناراضی هستند. نبود این قوانین باعث شده فعالیت آنها از جانب وزارت بهداشت با محدودیت‌های بسیاری همراه شود.

در اسفند ماه سال ۹۸ کارگروه «استارتاپ‌های سلامت» سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با همکاری وزارت بهداشت‌ در تلاش برآمدند تا کسب و کارهای حوزه سلامت آنلاین را سامان‌دهی و شناسایی کرده و برای دریافت مجوز به وزارت بهداشت معرفی کنند. با تغییرات مدیریتی در مرکز آمار و فناوری وزارت بهداشت، این کارگروه منحل شد. اما حالا مهدی خدادادی، مسئول کارگروه استارتاپ‌های سلامت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و مدیرعامل استارتاپ دکتر ساینا، اعلام کرده که این سازمان تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان نظام پزشکی برای تشکیل کارگروهی مشترک امضا کرده است.

وی در توضیح گفت:‌ «در این کارگروه تلاش خواهیم کرد چارچوب‌های کلی برای فعالیت حوزه کاری استارتاپ‌های حوزه سلامت شکل بگیرد، اما این کار منتج به مجوز نخواهد شد و صرفا یک آیین‌نامه برای مشخص ساختن شرایط فعالیت کاری این استارتاپ‌ها خواهد بود.» براساس توضیحات خدادادی این کارگروه متشکل از شش عضو  است که سه عضو آن را اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و سه عضو دیگر را اعضای سازمان نظام پزشکی تشکیل می‌دهند.

چندی پیش، سرپرست مرکز فناوری و آمار وزارت بهداشت در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که پیش‌نویس سند بالادستی نحوه فعالیت استارتاپ‌ها در حوزه سلامت دیجیتال تدوین و برای اظهار نظر نهایی برای استارتاپ‌های این حوزه ارسال شده است.

لینک خبر: Peivast

فراخوان جذب ایده و محصولات نوآورانه در حوزه سلامت دیجیتال در شتاب‌دهنده کارا

شتابدهنده «کارا» به عنوان اولین شتاب‌دهنده تخصصی سلامت الکترونیک کشور دور جدیدی از جذب ایده و محصولات نوآورانه در حوزه سلامت دیجیتال را تحت عنوان «راه کارا» آغاز کرده است.

زمان ارسال ایده‌ها برای شرکت در این دوره، اول تا 15 تیرماه است. تیم‌های منتخب در این فراخوان از مزایای زیر بهره‌مند خواهند شد:

          ورود به دوره‌ی پیش‌شتاب‌دهی یا شتاب‌دهی

          سرمایه‌گذاری و استقرار در شتاب‌دهنده کارا

          هم‌آفرینی از طریق منتورینگ‌های تخصصی

لینک خبر: KaraeHealth

سرمایه‌گذاری هلدینگ حرکت اول در استارتاپ نبض

هلدینگ حرکت اول در استارتاپ نبض که در حوزه سلامت الکترونیک فعالیت می‌کند، سرمایه‌گذاری کرد.

«حرکت اول» به عنوان هلدینــگ ســرمایه‌گذاری جســورانه گــروه «همــراه اول»، در ســال ١٣٩٧ با ماموریت توانمندســازی اکوسیستم نوآوری، در نقش ســرمایه‌گذار خطرپذیر تاســیس شــد. این هلدینگ در سال جاری نگاه ویژه‌ای به سلامت الکترونیک داشته و اولین سرمایه گذاری خود را در این حوزه در اردیبهشت ماه امسال انجام داده است.

استارتاپ نبض در سال ۱۳۹۵ توسط جمعی چهار نفره از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و علم و صنعت پایه‌گذاری شد. فعالیت ابتدایی نبض در زمینه‌ی ساخت تجهیزات توان‌بخشی بود اما در مرداد ماه سال ۹۶ تغییر مسیر داده و در حال حاضر زمینه طراحی و ساخت ابزارها و گجت‌های هوشمند حوزه سلامت فعال است. نبض همچنین موفق به کسب مقام اول حوزه سلامت در چهارمین کنگره بین‌المللی سلامت کشورهای اسلامی شده است.

آرمین کریمی مدیرعامل و هم‌بنیانگذار نبض، در جلسه امضای قرارداد، اظهار امیدواری کرد که این همکاری استراتژیک منجر به تحولات جدی در بازار سلامت الکترونیک کشور شود.

لینک خبر: Harkataval

حلقه‌ی پایش قلبی SKY Labs در راه بازارهای جهانی

استارتاپ اسکای لبز (Sky Labs)، مستقر در کره جنوبی، در سرمایه‌گذاری سری B موفق به جذب 20 میلیون دلار سرمایه شد. این استارتاپ یک پلتفرم پوشیدنی پایش قلب مبتنی بر هوش مصنوعی را با نام CART-I ارائه می‌کند. این محصول شامل یک دستگاه پزشکی از نوع حلقه‌ی پوشیدنی و اپلیکیشن کاربری و پلتفرم مبتنی بر وب برای متخصصان پزشکی است. سیستم ارائه شده به بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی کمک می‌کند تا زمانی که در بیمارستان نیستند، تحت نظارت باشند. سنسور فوتوپلتیسموگرافی (PPG) قرار گرفته در حلقه، جریان خون انگشت را پایش می‌کند تا امواج نامنظم نبض را اندازه‌گیری نماید. نتایج ثبت شده به پلتفرم ابری ارسال شده، توسط هوش مصنوعی شناسایی و آنالیز می‌شود و در نهایت در اختیار اپلیکیشن کاربر و متخصص قرار داده می‌شود. این محصول مجوز CE دستگاه‌های پزشکی را دریافت کرده و به دنبال تأییدیه FDA است.

اسکای لبز با استفاده از این سرمایه قصد دارد کارآزمایی بالینی بین‌المللی محصول خود را در انگلستان، هلند، آلمان و ایالت متحده آمریکا گسترش دهد و فعالیت‌های بازاریابی خود را در ایالات متحده و اروپا، با هدف تصاحب بازارهای جهانی سلامت و درمان، تقویت کند. این شرکت به دنبال توسعه‌ی دستگاه‌های پایش بیماری‌های مزمن مختلف و گرفتن تاییدیه برای این دستگاه‌ها و توسعه‌ی نیروی انسانی خود است.

لینک خبر: business wire

مجوز FDA برای سیستم تشخیص اوتیسم بر مبنای هوش مصنوعی Cognoa

کوگنوا (Cognoa)، راهکارهای درمانی و تشخیصی تخصصی را برای کودکانی که با مشکلات سلامت رفتاری مواجه هستند ارائه می‌کند. این استارتاپ اخیرا موفق به دریافت مجوز FDA برای عرضه‌ی سیستم کمکی تشخیص اوتیسم براساس هوش مصنوعی به بازار شده است. این ابزار که کانواس دی. ایکس. (Canvas Dx) نام دارد، به پزشکان در تشخیص اختلال طیف اوتیسم کمک می‌کند. کانواس با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، قادر است هزاران نقطه داده‌ی خارجی را مرجع قرار داده و همزمان صدها ویژگی یک کودک را از نظر سیگنال‌های پیش‌بینی اوتیسم ارزیابی کند.

الگوریتم هوش مصنوعی کوگنوا با استفاده از داده‌هایی از طیف گسترده‌ای از کودکان مربوط به جمعیت‌های مختلف آموزش دیده و به گونه‌ای ساخته شده تا گروه‌های مختلف جنسیتی، نژادی، قومی و اجتماعی- اقتصادی را شامل شود و مسیری عادلانه و کارآمد برای مراقبت از کودکان در معرض خطر تاخیر رشد فراهم نماید.

لینک خبر: hitconsultant

جذب سرمایه چشمگیر توسط استارتاپ هنگ کنگی کشف دارو با هوش مصنوعی Insilico Medicine

استارتاپ اینسیلیکو مدیسن (Insilico Medicine) که یک پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی برای توسعه و کشف دارو است، اعلام کرد که در سرمایه‌گذاری سری C، موفق به جذب ۲۵۵ میلیون دلار سرمایه شده است. اینسیلیکو مدیسن یک شرکت هنگ کنگی است که در سال 2014 با هدف استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی داروهای جدید و درمان بیماری‌های لاعلاج تاسیس شد.

تمرکز این استارتاپ، بر استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در تحقیقات دارویی است. این شرکت ابزاری را ایجاد کرده که قادر است داده‌های بیولوژیکی و مولکولی مصنوعی تولید، اهداف بیماری را شناسایی و به پیش‌بینی نتایج آزمایشات بالینی کمک کند.

این سرمایه‌گذاری بزرگ به دلیل پیشرفت تحول‌آفرین اخیر این شرکت بوده است؛ اثبات اینکه پلتفرم هوش مصنوعی می‌تواند هدف جدیدی برای یک بیماری ایجاد کند، یک مولکول سفارشی برای مواجهه با آن ایجاد کرده و روند آزمایش بالینی را آغاز کند. درمان طراحی شده برای فیبروز ریوی ایدیوپاتیک انجام گرفت و در مطالعات حیوانی امیدوارکننده ظاهر شد. این شرکت به دنبال تاییدیه FDA برای داروی جدید و انجام آزمایشات بالینی انسانی است.

لینک خبر: techcrunch

ادغام ۱/۶ میلیارد دلاری استارتاپ درمان دیجیتال Pear و ورود به بازار عرضه‌ی عمومی

استارتاپ درمان دیجیتال Pear (پِر)اعلام کرد که قصد دارد طی یک معامله‌ی ۱/۶ میلیارد دلاری با شرکت اکتساب هدف ویژه‌ی Thimble Point Acquisition Corp. ادغام شود. شرکت ترکیبی جدید Pear Holdings Corp نامیده می‌شود و سهام آن در نَزدَک به صورت عمومی عرضه خواهد شد. شرکت پِر تاکنون بیش از ۲۸۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده و در سری D سرمایه‌‌گذاری قرار دارد.

این استارتاپ یک پلتفرم درمانی دیجیتال مبتنی بر نرم‌افزار ارائه می‌دهد که برای درمان بیماری و افزایش اثربخشی داروها طراحی شده است. پرچم‌دار محصولات این شرکت، reset (ریسِت) نام دارد، یک اپلیکیشن تجویز ۹۰ روزه که درمان شناختی رفتاری برای درمان اختلال مصرف مواد ارائه می‌کند. این محصول در سال ۲۰۱۷، مجوز FDA de novo را دریافت کرده است. از آن زمان این شرکت موفق شده برای دو درمان دیجیتال دیگر با موضوع اختلال سوء‌مصرف مواد و بی‌خوابی نیز تأییدیه FDA دریافت نماید. معامله‌ انجام شده به پِر  کمک می‌کند بودجه و فرصت لازم را برای رشد تجاری محصولات دارای تأییدیه خود و همچنین انجام پژوهش‌های بیشتر بر این محصولات فراهم می‌آورد.

لینک خبر: hitconsultant 

عدم تأیید ساعت پوشیدنی Verily به عنوان ابزاری برای آزمایش بالینی پارکینسون توسط FDA

سازمان غذا و دارو ایالات متحده (FDA) درخواست شرکت وریلی (Verily) برای استفاده از ساعت هوشمند برای ردیابی تغییرات در علائم حرکتی افراد مبتلا به پارکینسون را رد کرد. پیش از این، ساعت هوشمند شرکت وریلی، با نام Study Watch، تأییدیه FDA را به عنوان یک الکتروکاردیوگرام و مانیتور پالس نامنظم دریافت کرده بود. این شرکت در تلاش بود تا با افزودن ویژگی‌هایی، این دستگاه را به عنوان یک ابزار توسعه‌ی دارو برای بیماری پارکینسون ارائه کند. ابزار جدید با نام آزمون حرکتی مجازی (VME) برای مرحله سوم بیماری پارکینسون توسعه یافت و در سیستم ساعت هوشمند افزوده شد.

ویژگی جدیدی که به سیستم اضافه شده، آزمایشی است که بیماران می‌توانند در کمتر از بیست دقیقه در منزل انجام دهند تا عملکرد خود را برای مرحله سوم مقیاس رتبه‌بندی بیماری پارکینسون انجمن اختلالات حرکتی (MDS-UPDRS) ارزیابی کنند. این ساعت هوشمند از کاربر می‌خواهد هشت ارزیابی حرکتی ساده را انجام دهد که شامل ضربه زدن به صفحه ساعت، باز و بسته کردن دست، کوبیدن پا و ایستادن است.

FDA این دستگاه را به دلیل «توانایی محدود در ارزیابی جنبه‌های معنادار توانایی بیماران در عملکرد روزمره» رد کرد. این سوال مطرح شد که آیا دستگاه پوشیدنی می‌تواند تأثیر معنادار یک مداخله بر بیماران را نشان دهد یا خیر؟

به‌نظر می‌رسد علت رد این دستگاه این است که FDA آزمون بخش دوم MDS-UPDRS را ترجیح می‌دهد و عنوان کرده که مفاهیم مربوط به این بخش، یعنی تغییر در گفتار، غذا خوردن و لباس پوشیدن، تغییر معنادار در نحوه عملکرد بیماران در زندگی روزمره را نشان می‌‌دهند.

لینک خبر: healthcaredive

ارزش‌گذاری 4.6 میلیارد دلاری استارتاپ Lyra Health جذب سرمایه در سری F

استارتاپ یونیکورن سلامت رفتاری لیرا هلث (Lyra Health) در دور جدید جذب سرمایه در سری F، سرمایه‌ای به مبلغ 200 میلیون دلار جذب کرد، که ارزش کلی آن را دو برابر کرده و به حدود 4.6 میلیارد دلار افزایش می‌دهد. این خبر تقریبا چهار ماه پس از جذب 187 میلیون دلار سرمایه در سری E اعلام شده است.

شرکت لیرا هلث مستقر در کالیفرنیا، با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل و غربالگری دیجیتال، کارمندان و افراد تحت تکفلی را که نیاز به خدمات سلامت روان دارند شناسایی می‌کند، و با استفاده از یک فرایند الگوریتمی ویژه، خدماتی را متناسب با نیاز آنها ارائه می‌کند. شبکه‌ی سرپرستی این شرکت، 2.5 میلیون عضو، 85 هزار ارائه‌‌دهنده‌ی جهانی و 5 هزار متخصص سلامت روان را در ایالات متحده دربرمی‌گیرد.

لینک خبر: bnbusiness

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.