راه اندازی استارتاپ تجهیزات پزشکی با مهندس محمدحسین ربیعی

0 1,043

در این قسمت از ویدیوکست‌های مدلین، مهندس محمدحسین ربیعی، مدیرعامل شتاب‌دهنده سکو در مورد مهم‌ترین نکات برای راه اندازی استارتاپ تجهیزات پزشکی توضیح می‌دهند. در این ویدیو چالش‌ها و فرصت‌های موجود در مسیر راه اندازی استارتاپ تجهیزات پزشکی ارائه می‌شود.

متن ویدیوی راه اندازی استارتاپ تجهیزات پزشکی

امروز می‌خواهم در خصوص راه اندازی استارتاپ‌های حوزه تجهیزات پزشکی با شما صحبت کنم. برای راه اندازی استارتاپ، یکی از شرایطی که باید در نظر بگیرید، بررسی بازار آن حوزه‌ای است که می‌خواهید محصولی در آن تولید کنید و استارتاپ یا شرکت خود را راه‌اندازی نمایید.

اگر بخواهم اطلاعات یا آماری را در مورد بازار ایران به شما ارائه بدهم، بازار تجهیزات پزشکی در ایران سالانه حجمی برابر با دو میلیارد و 500 میلیون دلار را به خود اختصاص داده است که حدود 1000 تولیدکننده داخلی حجمی نزدیک به 35% این بازار را به خود اختصاص دادند و بیش از 65% این بازار توسط واردات تامین می‌شود.

جالب است که بدانید ما سالانه حدود 600 تا 800 میلیون دلار قاچاق کالا داریم که این موضوع نیز باعث شده بازار بکری برای راه اندازی استارتاپ تجهیزات پزشکی به وجود بیاید اما نسبت به استارتاپ‌ها در حوزه‌های دیگر، مخاطراتی هم در حوزه تجهیزات پزشکی وجود دارد و سختی‌هایی را در این راه تجربه خواهید کرد.

یکی از این چالش‌ها این است که محصول شما با جان انسان‌ها سر و کار دارد لذا باید مجوزهایی سخت و استانداردهای سنگینی را اخذ نمایید. مهم‌ترین استاندارد حوزه تجهیزات پزشکی استاندارد ISO13485 است که باید در کارخانه‌های تولیدی پیاده شود، همچنین در فضاهایی که نیاز به اجرای استاندارد ISO13485 نیست، می‌بایست استانداردهای  GMP در تولید را پیاده‌سازی نمود.

فرآیند گرفتن مجوز برای تجهیزات پزشکی فرایندی طولانی است اما خسته نشوید. این (مجوزها) لازمه کار شما است، چون شما نمی‌توانید محصولی را تولید و وارد بازار کنید و سپس از طریق مشتریان خود آن را پوشش داده و بهینه نمایید. دستگاه و تجهیز شما باید از روز اول ویژگی‌هایی را که ادعا می‌کند داشته باشد زیرا با جان انسان‌ها سر و کار دارد.

در تعریفی که اداره کل تجهیزات پزشکی در سال 1384 طبق آیین‌نامه تجهیزات پزشکی انجام داده است، طیف وسیعی از خدمات و اهداف برای تجهیزات پزشکی، وسایل، معرف‌ها و کالیبراتورها ارائه شده که یکی از آنها درمان، تسکین، جلوگیری از صدمه و آسیب، مباحث کنترل بارداری و مواردی مانند این است و شما می‌توانید با حرکت در اقیانوس‌های آبی که در این حوزه وجود دارد، بازار خود را درنظر بگیرید و استارتاپ خود را در آن حوزه راه‌اندازی نمایید.

یکی از حسن‌های این حوزه این است که تا الان حدود 80 هزار گونه تجهیزاتی در سازمان بهداشت جهانی (WHO) ثبت شده که در ایران تنها 10 هزار گونه آن تولید می‌شود. پس این یک بازار مناسبی است برای اینکه شما وارد این حوزه شوید و حتی دستگاه‌هایی را که در کشورهای دیگر تولید شده است در ایران بومی‌سازی نمایید و با توجه به شرایط اقتصادی و منطقه‌ای که داریم از آنها استفاده کرده و به بهره‌برداری برسانید.

در نظر داشته باشید خوشبختانه در کشور ما تعداد زیادی کارشناس تجهیزات پزشکی وجود دارند که طبق آماری که انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی اعلام نموده 3000 نفر آنها در حال حاضر بیکار هستند. پس تیم‌های پزشکی که قصد ارتباط با تیم‌های فنی را دارند و می‌خواهند استارتاپ‌هایی را در این حوزه راه‌اندازی کنند، می‌توانند به راحتی افراد متخصصی را که زبان و گویش و ادبیات بین پزشکان و مهندسان کامپیوتر، مکانیک و الکترونیک را برقرار می‌کنند، در تیم خود داشته باشند و با پروراندن ایده خود وارد حوزه تجهیزات پزشکی شوند.

 

0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.