3 مورد از پرمخاطب‌ترین اپلیکیشن‌های امداد و نجات

0 1,074

در سال‌های اخیر کشور عزیزمان دچار حوادث ناخوشایند طبیعی همچون سیل، زلزله، آتشفشان، رانش زمین، ریزش کوه و همچنین حوادث غیر طبیعی از جمله تصادفات بین جاده‌ای، آتش‌سوزی، سقوط از ارتفاع و غیره شده است. پیش‌بینی این حوادث با هدف کاهش آسیب‌رسی جانی به افراد، کمابیش کار ناممکنی است، اما به یقین با اقداماتی در راستای پیشگیری، آمادگی، مقابله، آگاهی از چگونگی برخورد با حوادث و آموزش‌های لازم پیش از بروز حادثه و حتی امداد رسانی با کیفیت در کوتاه‌ترین زمان ممکن، می‌توان شدت آسیب‌های وارد شده به مصدومان را کاهش داد.

بدون شک نخستین عامل  مهم در فرایند امداد رسانی، گزارش دهی سریع از محل و شدت حادثه است. سازمان‌های بسیاری در تلاشند فرایند امدادرسانی را تا آن‌جا که ممکن است، باکیفیت و سریع انجام دهند و برای رسیدن به این هدف از هر وسیله‌ی ارتباطی استفاده می‌کنند. اپلیکیشن‌های تلفن همراه یکی از ابزار‌های مفید به‌‌منظور ایجاد پل ارتباطی میان مردم و سازمان‌های امداد و نجات هستند.

محتوا
1 اپلیکیشن های مکمل ورزشی در یک نگاه
1.1 جدول مقایسه اپلیکیشن های مکمل ورزشی
1.2 بررسی اپلیکیشن های مکمل ورزشی
1.2.1 تغذیه بدنسازی‌+مکمل+برنامه
1.2.2 بانک مکمل ورزشی و بدنسازی
1.2.3 معرفی اپلیکیشن
1.2.4 مکمل های بدنسازی
1.2.5 مکمل‌های بدنسازی
1.3 فرصت رشد اپلیکیشن های مکمل ورزشی

اپلیکیشن‌های امداد و نجات در یک نگاه

اپلیکیشن‌های امداد و نجات از اطلاعات موجود در «نقشه اپلیکیشن‌های سلامت ایران در سال ۹۸» انتخاب شده‌اند. در این نقشه ۲۸۷۰ اپلیکیشن حوزه‌ی سلامت توسط مجموعه‌ی مدلین مورد بررسی و دسته‌بندی قرارگرفت و در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸ منتشر گردید.

در دسته‌ی اپلیکیشن‌های امداد و نجات، تعداد ۱۴ اپلیکیشن با میانگین ۶۰۰ نصب فعال قرار گرفته‌اند. از میان این تعداد، ۳ مورد که بیش از ۱۰۰۰ بار نصب فعال داشته‌اند، برای معرفی و بررسی انتخاب شده‌اند.

جدول مقایسه اپلیکیشن‌های امداد و نجات

جدول مقایسه اپلیکیشن‌های امداد و نجات

نجات 40 کمک اولیه ضروری احیا قلبی ریوی CPR
مطالب آموزشی
درخواست کمک
مکان‌یابی
مختصات جغرافیایی پایگاه‌های امدادی
فهرست شماره‌های ضروری
فرستادن تصویر از محل حادثه به مراکز امدادی
تعداد نصب فعال 1000 1000 1000
امتیاز کسب‌شده 4.3 4.5 5
تعداد نظرات 40 1173 5

بررسی اپلیکیشن‌های امداد و نجات ایرانی

نجات

توسعه‌دهنده : سفارش دات نت

تعداد نصب : 1000

امتیاز : 4.3 بر اساس نظر 40 نفر کاربر

اپلیکیشن‌های امداد و نجات - اپلیکیشن نجات

معرفی اپلیکیشن

این اپلیکیشن به سفارش جمعیت هلال احمر استان مازندران به‌منظور ثبت درخواست کمک و تسهیل فرایند امدادرسانی به مردم، طراحی و عرضه شده است.

خدمات ارائه شده توسط اپلیکیشن

۱. درخواست کمک

۲. آموزش کمک‌های اولیه

۳. نمایش پایگاه‌های امدادی

۴. جهت‌یابی با قابلیت مقصددهی به کمک گوگل مپ (google map)

۵. فرستادن تصویر از محل حادثه به مراکز امدادی

۶. فهرست شماره‌های ضروری

۷. نقشه‌ی آنلاین و فرستادن مکان دقیق مددجویان به دوستان

نحوه عملکرد

کاربران برای ورود به اپلیکیشن باید اطلاعات شخصی خود را وارد و سپس برای استفاده از برنامه، مکان‌یاب تلفن‌همراه خود را روشن نمایند. پس از ورود به برنامه، در صفحه‌ی نخست اپلیکیشن خدمات ارائه شده در دسته‌بندی‌های جداگانه مشاهده می‌شوند. چیدمان مناسب این دسته‌بندی‌ها سبب جذابیت محیط کاربری اپلیکیشن و سرعت مناسب در پردازش هرکدام سبب جلب رضایت کاربران می‌شود.

گزینه‌ی «درخواست کمک» در صفحه‌ی اصلی نمایان است و در زیر آن گزینه‌های دیگری که ارائه‌دهنده‌ی خدماتی همچون نمایش پایگاه‌های امدادی، فرستادن تصاویر از محل حادثه، فهرست شماره‌های ضروری، نقشه‌ی آنلاین و غیره است، مشاهده می‌شود.

کاربران در بخش «کمک‌های اولیه» شاهد مطالبی با هدف آگاهی فردی از شرایط بحرانی و نحوه‌ی برخورد افراد در این شرایط خواهند بود.

کاربر برای فرستادن موقعیت جغرافیایی خود باید مکان‌یاب تلفن‌همراهش را روشن کرده و سپس گزینه‌ی «من اینجام» را لمس نماید. مختصات مشخص شده در موقعیت جغرافیایی، دقیق و بدون اشتباه است. همچنین تصاویر به شکل تصاویر ماهواره‌ای نمایش داده می‌شود که در نوع خود جالب است.

ما برای اطمینان از فرایند کمک‌خواهی و سنجش کیفیت فرایند امدادرسانی این نرم‌افزار، یک بار گزینه‌ی «درخواست کمک» را انتخاب و درخواست امدادرسانی کردیم. با لمس گزینه‌ی کمک، نرم‌افزار به‌صورت خودکار، مختصات جغرافیایی ما را از GPS تلفن‌همراه گرفته و به مراکز امداد می‌فرستد. پس از این فرایند، درخواستمان ثبت و بی‌درنگ برایمان یک پیامک با محتوای «با شما تماس می‌گیریم‌»، از طرف امداد جمعیت هلال احمر مازندران فرستاده‌شد و پس از مدت کوتاهی از پایگاه امدادی تماس گرفته و جویای حال ما‌ شدند.

یک راه دیگر برای درخواست کمک، فرستادن تصویر از محل حادثه است. برای این کار کافی است گزینه‌ی «ارسال تصویر» را لمس نموده و عکس مورد نظر را انتخاب کرده تا بارگذاری شود.

باتوجه به طراحی بومی این اپلیکیشن به‌منظور امدادرسانی به استان‌های شمالی کشور، خدمات  «درخواست کمک» و  «ارسال تصویر» در این استان‌ها، نسبت به دیگر نقاط کشور، از کیفیت بیشتری برخوردار است.

تحلیل کاربردی اپلیکیشن

خدمات شاخص:

۱. فرستادن موقعیت جغرافیایی دقیق

۲. فرستادن تصویر از موقعیت و شرایط بحرانی

۳. امکان درخواست کمک از مراکز هلال احمر

۴. امکان مشاهده‌ی محل دقیق مراکز هلال احمر بر روی نقشه

پشتوانه علمی:

برای مطالب ارائه‌شده در اپلیکیشن، منبعی نام‌برده نشده است.

قیمت‌گذاری:

خدمات ارائه‌شده در این اپلیکیشن رایگان است.

لینک نصب نرم‌افزار در کافه بازار:

https://cafebazaar.ir/app/sefaresh.net.sos

40 کمک اولیه ضروری

توسعه‌دهنده : danaf

تعداد نصب : 1000

امتیاز: 4.5 بر اساس نظر 1173 نفر کاربر

اپلیکیشن‌های امداد و نجات - اپلیکیشن 40 کمک اولیه ضروری

معرفی اپلیکیشن

اپلیکیشن «۴۰ کمک اولیه ضروری» برگرفته از کتاب‌های آموزشی امداد و کمک‌های اولیه‌ی توسعه‌یافته، است. مطالب ارائه شده در این نرم‌افزار با هم‌فکری و مشورت جمعی از پرستاران تهیه و تنظیم شده است.

خدمات ارائه شده توسط اپلیکیشن

خدمت ارائه شده توسط این اپلیکیشن، مجموعه‌ای از متون مرتبط با امداد برای آشنایی با شرایط بحرانی و دلایل به‌وجود آمدن و نحوه‌ی برخورد مناسب با آن است.

بیشتر اتفاقات و شرایط ناخوشایندی که نیاز به کمک‌های اولیه دارند، در این برنامه معرفی و سپس چگونگی برخورد درست با آن مشکل، مطرح شده است.

نحوه عملکرد

محیط کاربری اپلیکیشن مانند یک کتاب الکترونیکی است که چکیده‌ای از مطالب مرتبط با شرایط اورژانسی، کمک‌های اولیه و چگونگی عملکرد در این شرایط را عرضه می‌کند. مطالب ارائه شده در هر عنوان سطحی و مقدماتی بوده و شرایط جست‌وجو‌ی کلمات و عبارات برای کاربران فراهم شده است.

تحلیل کاربردی اپلیکیشن

خدمات شاخص:

اپلیکیشن «۴۰ کمک اولیه ضروری» یک نرم‌افزار مقدماتی بوده و به‌نظر می‌رسد هدف از ساخت آن، ایجاد دسترسی ساده‌تر کاربران به مطالب مربوطه ، است.

پشتوانه علمی:

کتاب فوریت‌های اورژانسی تألیف افسانه گیتی و کتاب فوریت‌های پرستاری تألیف ملاحت نیکروان مفرد، دو منبع این اپلیکیشن هستند.

قیمت‌گذاری:

این اپلیکیشن‌ به‌طور رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده است.

لینک نصب نرم‌افزار در کافه بازار:

https://cafebazaar.ir/app/com.avalie.komak

احیای قلبی ریوی CPR

توسعه‌دهنده : ازدم

تعداد نصب : 1000

امتیاز : 5 بر اساس نظر 5 نفر کاربر

اپلیکیشن‌های امداد و نجات - اپلیکیشن احیا قلبی ریوی cpr

معرفی اپلیکیشن

اپلیکیشن «احیا قلبی ریوی CPR» به آگاهی‌بخشی و آموزش مسائل مربوط به احیا‌ی قلبی ریوی می‌پردازد. این اپلیکیشن با ارائه‌ی مطالب مفید و کاربردی با روش‌های کمابیش بروز، به معرفی کامل CPR و بررسی دلایل به‌وجود آمدن مشکلات ناشی از آن، اولویت بندی مطالب و مراحل احیا و تشریح کامل روند احیا می‌پردازد و سعی بر افزایش سطح آگاهی مردم دارد.

خدمات ارائه شده توسط اپلیکیشن

خدمات ارائه شده در اپلیکیشن CPR، مانند دسته‌بندی مناسب و کاربردی بودن عناوین، همه با محوریت انتقال مطالب آموزشی در راستای توانمندسازی افراد در احیای قلبی ریوی است.

نحوه عملکرد

محیط کاربری اپلیکیشن CPR ساده و چشم‌نواز و کار با این اپلیکیشن لذت‌بخش و راحت است. تمام محتوای ارائه شده در اپلیکیشن شامل دو بخش «احیای قلبی ریوی پروتکل A. H. A» و «احیای قلب کودکان و بزرگسالان» است. هر بخش با چندین عنوان به‌همراه تصاویر آموزشی دسته‌بندی شده است. عناوین انتخاب شده کاربردی و ترغیب کننده هستند، به گونه‌ای که کاربر به سادگی می‌تواند به جست‌وجوی راه‌حل برای مشکل ‌و یا مسئله‌ی پیش رویش بپردازد.
جست‌وجوی مطالب در اپلیکیشن بدون نقص صورت می‌گیرد و سرعت پردازش مطالب خوب است.

تحلیل کاربردی اپلیکیشن

خدمات شاخص:

گرچه تمرکز بر ارائه‌ی مطالب اختصاصی به CPR، باعث افزایش سطح کیفی محتوای موجود در این برنامه شده است، اما از آن‌جایی که این اپلیکیشن تنها به ارائه‌ی مطالب بسنده کرده است، نمی‌توان از خدمات شاخصی نسبت به دیگر اپلیکیشن‌ها صحبت کرد.

پشتوانه علمی:

برای هیچ یک از محتوا‌های ارائه شده، منبعی نام‌برده نشده است.

قیمت‌گذاری:

اپلیکیشن و مطالب ارائه شده در آن به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته‌ است.

لینک نصب نرم‌افزار در کافه بازار:

https://cafebazaar.ir/app/eng.maria.amani.cpr2

خدمات و پشتیبانی ضعیف در اپلیکیشن‌های امداد و نجات

در تعریف اصطلاح امداد و نجات در طرح جامع امداد و نجات کشور که در تاریخ ۱۳۸۲/۰۱/۲۳ به تصویب رسیده است، این چنین بیان شده است:
«عملیات امداد و نجات به‌عنوان بخش عمده‌ی مرحله‌ی مقابله شامل جست‌وجو، نجات‌، ارائه‌ی کمک‌های اولیه‌، انتقال مجروحان تا نزدیکترین و اولین مرکز درمانی‌، تغذیه‌ی اضطراری‌، تامین سرپناه اضطراری‌،تخلیه‌ی جمعیت‌ها، تامین امکانات اولیه و دریافت و توزیع کمک‌های مردمی و اقلام اهدایی سازمان‌های غیردولتی‌ داخلی‌، خارجی و بین‌المللی است‌.»
با توجه به تعریف فوق انتظار می‌رود برخی از خدمات شامل:

  • فراهم کردن تغذیه‌ی اضطراری
  • تامین سرپناه اضطراری‌
  • تخلیه‌ی جمعیت از محل وقوع حادثه
  • تامین امکانات اولیه و دریافت و توزیع کمک‌های مردمی و اقلام اهدایی سازمان‌های مختلف

توسط سازمان‌های مربوطه ارائه شود، اما با درنظر گرفتن محدودیت‌های سازمانی برای ارائه‌ی این خدمات، تنها می‌توان خدماتی همچون ایجاد یک پل ارتباطی مناسب برای جست‌وجوی مصدومان، افزایش سطح کیفی فرایند نجات مصدومان و در نهایت ارائه‌ی کمک‌های اولیه (آن هم در سطح مقدماتی) را در بستر اپلیکیشن‌های امداد و نجات فراهم نمود. اپلیکیشن‌های ایرانی فعال در این حوزه تلاش می‌کنند نقش موثری در آموزش و آگاهی شهروندان برای آمادگی پیش از وقوع حادثه و ایجاد یک بستر ارتباطی مناسب میان مصدومان و امدادرسانان، داشته باشند.
و اما، با یک قیاس سطحی میان اپلیکیشن‌های امداد و نجات ایرانی و نمونه‌های خارجی، شاهد تفاوت چشم‌گیری در کیفیت خدمات ارتباطی، محتوای آموزشی، اطلاع رسانی و پشتیبانی هستیم. افزون‌بر‌این ، جای خالی خدماتی همچون:
● امکان تماس تصویری با مراکز امدادی
● دریافت مشاوره‌ی برخط
● مکان‌یابی آفلاین
● ارائه‌ی اخبار مربوط به حوادث
● بروزرسانی منظم مطالب
● پوشش سراسری خدمات در تمام نقاط کشور
به‌طور کامل حس می‌شود.
با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و مشاهده‌ی وقوع روزافزون حوادث غیرطبیعی در کشورمان، فضا برای افزایش تعداد اپلیکیشن‌های امداد و نجات و بهبود کیفیت در ارائه‌ی خدمات، بیش از پیش وجود دارد؛ اما بدون حمایت و همکاری سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی و خصوصی این امر امکان‌پذیر نیست.

0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
  • Criteria 0%
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.