اینترنت اشیای پزشکی ، یکی از تکنولوژیهایی بود که با همهگیری کرونا، اهمیتش بیش از پیش مشخص شد. پایش سلامت بیماران از راه دور، یکی از امکاناتی است که اینترنت اشیا در اختیار سیستم سلامت قرار میدهد.
در این ویدیو، مهندس محسن رضوانیان، پژوهشگر اینترنت اشیا و مدرس دانشگاه، سطوح و لایههای اینترنت اشیای پزشکی را توضیح میدهند.
متن ویدیو «سطوح اینترنت اشیای پزشکی»
بیش از ۷۰ درصد بیمارستانهایی که امروزه دارند در فضای هوشمند (smart) قدم می گذارند، به راهکارهای نظارت از راه دور مجهز هستند و به خوبی می توانند مریض را خارج از فضای بیمارستان رصد بکنند و با او ارتباط بگیرند.
اما در فضای IoMT، در ساید فیزیکال یا در لایهی اشیاء که قرار است گره اینترنت اشیا (IoT Node) داخلش تعریف بشود حتماً با انسان روبرو هستیم؛ چه در تجهیزات ورزشی و سلامت، و چه در سیستم های تشخیصی و یا حتی درمانی.
به این نحو که گره IoMT ما روی بدن بیمار دریافت کنندهی علائم حیاتی و پارامترهای خاص خودش هست. به واسطهی بستر ارتباطیای که برایش فراهم شده امکان تبادل اطلاعات را داریم و در ساید آخر، پزشک و سیستمهای نظارتی و سیستمهای اطلاعاتی امکان تحلیل، دسترسی و بررسی اطلاعات را دارند.
این ویدیو، بخشی از درس «مقدمات اینترنت اشیا در سلامت» از دورههای آزمایشگاه نوآوری سلامت دیجیتال مدلین (مدلینلب) است. برای ثبتنام در دورههای مدلینلب و دسترسی به این درس میتوانید به وبسایت medlean.ir مراجعه کنید.