به طور کلی مراکز بهداشتی درمانی را میتوان به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیمبندی کرد که رویکرد این دو به خرید کاملاً متفاوت است. مهندس امیرحسین میردامادیان، معاون حقوقی شتابدهنده سکو در این ویدیو 4 دقیقهای در مورد کلیات فروش محصولات و خدمات به مراکز بهداشتی درمانی توضیح دادهاند.
متن ویدیوی فروش به مراکز بهداشتی درمانی
به طور کلی خدمات و محصولاتی که مراکز درمانی به عنوان خریدار از آنها استفاده میکنند به دو دسته تقسیمبندی میشوند. دسته اول بخش عمومی و دسته دوم بخشی است که مستقیماً با حوزه سلامت مردم سروکار دارد و هر بخش را نیز میتوان به بخش سختافزار و نرمافزار تقسیمبندی کرد.
به طور مثال در بخش عمومی (General) شما میتوانید نرمافزارها و مواردی را مثال بزنید که به صورت عمومی برای یک مرکز درمانی استفاده میشود؛ به طور مثال نرمافزارهای حسابداری و نرمافزارهای منابع انسانی. و در حوزه سختافزار در همین بخش عمومی هم میشود به حوزه ساختوساز و مواردی که به ایمنی یک مرکز درمانی ربط دارند، اشاره کرد.
اما در حوزه دوم ما به طور مستقیم با سلامت مردم سروکار داریم. بنابراین هر آنچه که در آنجا ارائه میشود حتماً از این ویژگی برخوردار است. در بخش نرمافزاری به طور کلی شاید بشود به حوزه کنترل کیفی و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی، تعمیر و نگهداری آنها اشاره کرد و اما در حوزه سختافزار و به طور کلی تجهیزات، آنچه که با مردم و مریض سروکار دارد یا با سلامت مردم سروکار دارد؛ به طور کلی تجهیزات پزشکی و کالاهایی که چه مصرفی هستند و چه به صورت سرمایهای نگهداری میشوند و در مرکز درمانی روی مریض استفاده میشوند یا این که با سلامتی مریض سروکار دارند، قرار میگیرند.
وقتی ما در حوزه General صحبت میکنیم و مواردی که عمومی هستند و بالتبع با سلامت مردم سروکار ندارند، ویژگیهایشان طبعاً ویژگیهایی نیست که از مراجع ذیصلاح حوزه سلامت و دغدغههایی که آنان دارند، لزومی به اخذ مجوز باشد؛ اما طبیعتاً در بخش دوم که اشاره کردیم با حوزه سلامت سروکار دارد، حتماً آن موارد و نکتههایی که به سلامت ربط دارد و از مراجع ذیصلاحش حتماً باید مجوزهای لازم اخذ شود و یا ویژگیهای لازم باید حتماً در آن به وجود آمده باشد؛ ما نمیتوانیم محصول یا خدمتی را به یک مرکز درمانی که با سلامت مردم سروکار دارد و شوخی نیست، ارائه کنیم در حالی که از مراجع ذیربطی که قانونگذار در موردش در نظر گرفته و استانداردهای لازمش طی شده، مجوزهای لازم را اخذ نکنیم.
مراکز درمانی را در همین بخش تقسیمبندی میکنیم. برای دورنمایی به عنوان یک Business یا کسبوکار. مراکز درمانی را میتوان به طور کلی به دو دستهی خصوصی و دولتی، فارغ از این که آن مرکز زیر نظر دانشگاههای دولتی یا مراکز تامین اجتماعی باشد یا حتی مراکز نظامی که گاهی مراکز درمانی مخصوص خودشان را دارند، تقسیم کرد. طبعاً مواجهه با این دو بخش به طور کلی متفاوت است.
در بخش خصوصی چون بودجه را توسط خود مرکز تامین میکنند، شما در آنجا چانهزنیتان و تامین بودجهتان برای هر نوع خریدی توسط خود آن مرکز و بخشهای مختلف تصمیمگیرندهاش انجام میشود. اما در بخش دولتی، آن بودجهریزی که برای خرید هر نوع خدمت یا کالایی در نظر گرفته شده است، آنان تصمیمگیری را برای مدیران یا مسئولان مربوطه در نظر گرفته و بسته به آن بودجههایی که دارند و یا تخصیصی که در نظر گرفته شده باید آنجا ملاحظات را در نظر گرفت. طبیعتاً با شرایط حال حاضر اقتصادی هم این نکات خیلی خودشان را حساستر نشان میدهند.
توصیه میشود برای آشنایی بیشتر با سیستم سلامت کشور، ویدیو کست «ساختار کلی سیستم سلامت ایران» را مشاهده نمایید.
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%
- Criteria 0%