طراحی دارو با هوش مصنوعی
ریکرشن با استفاده از یادگیری ماشین و اطلاعات ژنتیکی، سوابق پزشکی و ترکیبات شیمیایی مختلف، داروهای جدیدی را در مدت زمانی کوتاه طراحی و نمونهی اولیه را در آزمایشگاه خود تولید میکند.
کشور |
آمریکا |
سال تاسیس | ۲۰۱۳ |
وبسایت |
چرا محصول این استارتاپ اهمیت دارد؟
آمار نشان می دهد بیش از ۹۰ درصد داروهایی که به مرحله مطالعات بالینی میرسند قبل از ورود به بازار، با شکست روبرو میشوند. این میزان شکست بیمارانی را که منتظر درمان هستند ناامید میکند و هزینههای بسیار زیادی را به همراه دارد که باعث افزایش قیمت دارو می شود.
برای طراحی و تولید دارو جدید ممکناست بیش از ده سال زمان لازم باشد و میانگین هزینه تحقیق و توسعه ممکن است تا ۲ میلیارد دلار در مراحل اولیه باشد.
مشتریان این استارتاپ چه کسانی هستند؟
شرکتهای داروسازی که نیاز به طراحی داروی جدید برای بیماریها نادر و بیماریهایی با درمانهای سخت مانند انواع سرطان دارند.
ریکرشن، متحول کننده صنعت دارو
استارتاپ ریکرشن با استفاده از یادگیری ماشین و در اختیار داشتن اطلاعات ژنتیکی، سوابق پزشکی، روند بیماریها، اثرات داروها بر روی بدن و غیره سعی در طراحی داروهای جدید برای بیماریهای مختلف به خصوص بیماریهای نادر است.
این استارتاپ مجهز به آزمایشگاههایی برای انجام آزمایشهای زیستی و تولید دارو اولیه است.
برای طراحی دارو، هوشمصنوعی طراحی شده توسط این استارتاپ با استفاده از یادگیری ماشین دادههای مربوط به اطلاعات ژنتیک، روندهای تولید دارو، واکنشهای شیمیایی، اثر داروها بر روی سلول، عوارض جانبی داروهای استفاده شده توسط بیماران، سوابق پزشکی و نتایج آزمایشگاهی مطالعات بر روی بافتها و سلولهای انسانی در آزمایشگاه استارتاپ ریکرشن را بررسی و تحلیل میکند. پس از بررسی، مناسبترین ترکیب شیمیایی و روش درمانی برای بیماری مورد مطالعه توسط هوش مصنوعی پیشنهاد میشود و روند ساخت دارو آغاز میشود.
این استارتاپ با شرکتهای داروسازی sanofi و Bayer همکاری داشته و تاکنون ۱۱ پروژهی دارویی را پیش برده است. از این ۱۱ پروژه برای ساخت دارو، ۳ عدد در مرحله مطالعه بالینی فاز اول قرار دارند.
این ۳ دارو برای درمان بیماریهای نوروفیبروماتوز نوع ۲، گانگلیوزیدوز GM2 و Familial Adenomatous Polyposis است.
چرا استارتاپ ریکرشن نسبت به رقبا اهمیت دارد؟
۱. صرفهجویی در هزینههای توسعه و تحقیقات دارو
۲. طراحی داروهای جدید برای بیماریهای نادر
۳. کوتاه کردن زمان طراحی داروی جدید و یافتن مناسبترین راهکار درمانی
همکاری ریکرشن و شرکت داروسازی بایر
در سال ۲۰۲۰ این استارتاپ طی قراردادی ۵ ساله با شرکت داروسازی بایر موظف شد در ۱۰ پروژه طراحی داروی جدید برای بیماریهای فیبروتیک که ارگانهایی مانند ریه، کبد و قلب را درگیر میکنند، با این کمپانی همکاری کند. طی این همکاری شرکت داروسازی بایر اطلاعات ۵۰۰ هزار ترکیب دارویی مختلف را در اختیار این استارتاپ، جهت پردازش و تحلیل با استفاده از یادگیری ماشین، قرار میدهد.
بنیانگذاران این استارتاپ چه کسانی هستند؟
همبنیانگذار و مدیرعامل استارت ریکرشن و دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی و دکترای مهندسی پزشکی از دانشگاه Utah است.
همبنیانگذار و مدیرعامل استارت ریکرشن و دارای مدرک دکترای بیوانفورماتیک از دانشگاه آستین است.
همبنیانگذار و مدیر فروش استارت ریکرشن و دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی از دانشگاه واشنگتون است.
مدل درآمدی ریکرشن چیست؟
مدل درآمدی این استارتاپ B2B و براساس طراحی دارو برای شرکتهای داروسازی به ازای دریافت هزینه طراحی و ساخت اولیه دارو است.
تاسیس و سرمایهگذاری ریکرشن
استارتاپ ریکرشن از سال ۲۰۱۳ کار خود را در وسترن آمریکا آغاز کرده و تاکنون طی ۱۴ دوره موفق به جذب ۴۶۵.۴ میلیون دلار سرمایه شدهاست. در ماه آپریل ۲۰۲۱ سهام ریکرشن عرضه عرضه عمومی(IPO) شد.